Welcome: użytkowniku
logo
Zostań reporteremDodaj miejsce

Other recommended places

Klub Ryś
Klub RyśGdańsk
Green Way Bar
Green Way BarGdańsk
Sferyczna Sala Bankietowa
Sferyczna Sala BankietowaKosakowo
Bilard Pub Akita
Bilard Pub AkitaGdańsk
Czarny Smok
Czarny SmokGdańsk

Bar Przystań



Miejscowość:  Sopot, Aleja Wojska Polskiego 11

Numer telefonu:  (058)-5500241

Strona www:  http://www.barprzystan.wartobyc.pl

Adres e-mail:  bar@barprzystan.pl

Administrator Miejsca: $





Wyznacz trasę do obiektu z:
(podaj miejscowość i ulicę)

Catering Z parkietem (do tańca) Sala bankietowa Sala dla niepalących Parking niestrzeżony Dostęp do Internetu Ogródek Możliwość płacenia kartą

Podstawowe informacje o Miejscu

Początek współpracy właścicieli Baru wiąże się z rokiem 1991, kiedy to się poznali i kiedy zaczęli prowadzić wspólny interes. Był to rok wielkich przemian w Polsce, zarówno pod względem politycznym jak i gospodarczym.
Wiosną 1992r. wynajęli skromny, gospodarczy budynek po byłej Centrali Rybnej, z zamiarem prowadzenia małego lokalu gastronomicznego, który funkcjonować miał tylko w sezonie letnim.
Obaj Panowie nie mieli koncepcji na nazwę lokalu, a ponieważ w poprzednim sezonie obiekt ten nazywał się Wirus, zmienili jedną z liter i w ten sposób powstał WIBUS. Wiele pracy kosztowało przygotowanie do zaadoptowania tego budynku. Młodość i chęć przezwyciężyły jednak wszelkie przeciwności i w ten sposób pracą własnych rąk przygotowano lokal do otwarcia. Początkowo sprzedaż obejmowała tylko napoje, słodycze i... pizzę. Pizza na grubym cieście drożdżowym była pieczona na zamówienie w piecu własnej konstrukcji i produkcji. Klientom bardzo smakowała, jednak coraz więcej osób sugerowało, że chętniej jedliby w takim miejscu świeżutkie kupione u sąsiednich rybaków RYBY.
Pierwsze ryby były smażone na zwykłej patelni przyniesionej z domu, na palniku butli turystycznej - gazowej, takiej jaką bierze się pod namiot. Szybko jednak wydajność owej patelni stała się niewystaczająca i zakupiono używaną frytkownicę, w której pieczono jednorazowo, aż sześć fląder. Od samego początku przywiązywano ogromną wagę do świeżości ryb i oleju na którym były smażone. Opracowano własną mieszankę przypraw i ziół, którymi obficie przyprawiano ryby, tak, aby smak ich był wyjątkowy.
Po kilku tygodniach wspólnicy zauważyli, iż goście kupowali chętniej rybę, niż pizzę. W ten sposób zdecydowano o zmianie wiodącego asortymentu dań. Ryby stały się specjalnością BARU na Przystani Rybackiej.


Godziny otwarcia

Codziennie : 11.00-23.00


Podstawowe menu

DORSZ filet 100 g cena: 5.30 zł
FLĄDRA 100 g cena: 4.20 zł
HALIBUT 100 g cena: 6.70 zł
KARGULENA 100 g cena: 6.70 zł
ŁOSOŚ filet 100 g cena: 8.00 zł
PSTRĄG TĘCZOWY 100 g cena: 4.20 zł
REKIN stek 100 g cena: 6.20 zł
SANDACZ filet 100 g cena: 8.80 zł
SOLA filet 100 g cena: 7.60 zł
TUŃCZYK stek 100 g cena: 7.00 zł

Galeria zdjęć Miejsca

Oceny

Ocena ogólna: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Jedzenie: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Obsługa: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Wystrój: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Ceny: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)
Atmosfera: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen) Lokalizacja: Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Ocena 6 Ocena 7 Ocena 8 Ocena 9 Ocena 10 (0 ocen)

Kalendarz wydarzeń

Brak nadchodzących wydarzeń.

Galeria zdjęć bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć do tego Miejsca. Możesz dodać pierwszy:

Galeria filmów bywalców

Nie dodano jeszcze żadnych filmów do tego lokalu. Możesz dodać pierwszy:

Ostatnie wątki forum


Brak tematów na tym forum.

Ostatnio dołączyli

   
Nikt jeszcze nie dołączył do tego Miejsca.